;

STAGE LOPEN/ OPLEIDEN IN DE SCHOOL (OIDS)

Jaarlijks lopen zo’n honderd studenten stage bij OVO Zaanstad. De meeste van hen volgen een lerarenopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) of Hogeschool Inholland. OVO Zaanstad werkt als aspirant-opleidingsschool intensief samen met deze twee hogescholen. Zo zorgen we er samen voor dat studenten optimaal worden voorbereid op hun toekomst voor de klas.

 

Als student kun je bij OVO Zaanstad kiezen uit acht verschillende scholen: van vmbo tot en met gymnasium. Zo laten we je kennismaken met buitengewoon goed onderwijs en kun je ontdekken wat het beste bij jou past. We geven studenten de kans om al hun stages bij OVO Zaanstad te lopen. En als het kan, doen we ons best om je daarna een baan aan te bieden op één van onze scholen.

 

VOOR WIE

OVO Zaanstad heeft stageplaatsen voor alle vakken en voor alle leerjaren, voor zowel eerstegraads als tweedegraads docenten in spe en voor zowel voltijd- als deeltijdstudenten. Naast studenten van de lerarenopleidingen van de HvA en Inholland, is het ook voor studenten van andere opleidingen en opleidingsinstituten mogelijk om stage te lopen bij OVO Zaanstad.

ONZE BEGELEIDING

Als stagiair(e) op één van onze scholen sta je er niet alleen voor. Je krijgt goede begeleiding van een gediplomeerde werkplekbegeleider. Hij of zij heeft veel vakinhoudelijke en didactische kennis en ervaring opgedaan en staat je bij met raad en daad. De werkplekbegeleider vervult de rol van mentor voor de student en is ook degene die de student beoordeelt.

In de OVO Academie organiseren we voor al onze studenten bijeenkomsten, workshops en trainingen. Dit aanbod is een aanvulling op wat je tijdens je studie leert. We zijn ook erg benieuwd naar jouw visie op onderwijs.

Onderdeel van je stage zijn ook leerwerktaken. 

STAGEVERGOEDING

Onze studenten ontvangen geen stagevergoeding. Sommige studenten hebben naast hun stage wel een betaalde aanstelling voor een aantal uren. Zo kunnen zij hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen. Of we je een aanstelling kunnen bieden, hangt af van de vacatureruimte.