;

Zaanlands Lyceum

Contact

Vincent van Goghweg 42
1506 JD Zaandam
075 6170055

In het hart van Zaandam bevindt zich de oudste school voor voortgezet onderwijs van de Zaanstreek: het Zaanlands Lyceum. Met buitengewoon veel maatwerk zetten wij ons in om de talenten van 1283 leerlingen te vinden en te ontwikkelen. Onze school heeft een open en tolerante cultuur en biedt onderwijs van hoogstaande kwaliteit.

Hoofd, hart en handen
We profileren ons als kennisschool, maar hebben tegelijkertijd veel aandacht voor de persoonsvorming van onze leerlingen. Wij leiden leerlingen op tot kritische, zelfstandige, zelfverzekerde en weerbare burgers die klaar zijn voor de toekomst.

Structuur biedt ruimte
Wij richten onze onderwijsorganisatie flexibel in, zodat we onze leerlingen zo veel mogelijk maatwerk kunnen bieden. Leerlingen met bijzondere cognitieve capaciteiten volgen bijvoorbeeld extra vakken, trajecten op maat of vakken in een hogere klas.

Docent als lerende professional
Wij bieden modern, uitdagend en kwalitatief goed onderwijs, waarin leerlingen én medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen. We stimuleren onze medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen, passend bij hun aanleg, competenties en ambities.

Onze extra’s
Begaafdheidsprofielschool, bètapartnerschool, topsportvriendelijke school en veel extra-curriculaire mogelijkheden voor leerlingen en collega’s.

Onderwijssoort:havo/vwo (atheneum en gymnasium)
Aantal leerlingen:1283
Directeur:de heer Michiel van Dijk
SchoolVenster:www.scholenopdekaart.nl