;

Leerlingen Techhavo van het Bertrand Russell college denken mee over huisvesting Oekraïense vluchtelingen

Op het Bertrand Russell college volgen leerlingen hoogwaardige, inspirerende en interactieve lessen en krijgen op maat begeleiding van betrokken en inhoudelijk sterke professionals. Hierbij worden moderne lessen (blended learning) gecombineerd met persoonlijke aandacht. De leerlingen worden hierdoor extra gestimuleerd en krijgen veel keuzes om steeds meer eigenaarschap te ontwikkelen.

Het Bertrand Russell college in Krommenie is sinds kort de eerste HAVO-school in de regio die de Techhavo gaat ontwikkelen. Binnen de Techhavo gaan leerlingen met projecten aan de slag met opdrachtgevers buiten de school en levensechte opdrachten. Op deze manier leren ze projectmatig werken en praktische vaardigheden als voorbereiding op het HBO.

Vanmorgen hebben de 17 leerlingen van de eerste pilotgroep van de Techhavo hun resultaten in de raadszaal van het Stadhuis gepresenteerd aan de opdrachtgevers van de gemeente Zaanstad. Zij hadden de vraag gekregen of ze wilden meedenken met het huisvesten van een groep Oekraïense vluchtelingen binnen de gemeente. De leerlingen maakten zowel een schetsontwerp voor een braakliggend terrein als voor een bestaand leegstaand gebouw.

De leerlingen hadden mooie presentaties gemaakt en gaven daarmee goede input mee aan de opdrachtgevers bij de gemeente. Als verrassing kwam ook de burgemeester nog even langs. Hij complimenteerde de leerlingen met hun betrokkenheid en mooie ideeën en de school met hun inspanningen voor deze veelbelovende nieuwe onderwijsvorm.

Delen via social Media