;
Technisch Onderwijs Assistent (TOA)


Bertrand Russell college is met ingang van 1 augustus 2024 op zoek naar een Technisch Onderwijs Assistent (TOA).

Over de school
Onderwijs op het Bertrand Russell college staat al 50 jaar voor meer dan alleen een diploma. Krachtige kenmerken van ons onderwijs zijn de positieve sfeer, de persoonlijke aandacht en de vele kansen die geboden worden binnen een breed aanbod. De 120 medewerkers zijn zeer betrokken en bieden graag de ondersteuning en begeleiding die leerlingen nodig hebben. 
 
Het Bertrand Russell college is een openbare school voor havo en atheneum, waar rond de 1.170 leerlingen onderwijs volgen. De school is gevestigd in twee schoolgebouwen aan de Erasmusstraat in Krommenie. We hebben al jaren examenresultaten die op of boven het landelijk gemiddelde liggen.
Leerlingen hebben keuzevrijheid bij het volgen van flex-modules aan het begin en einde van de dag. Hierbij werken we in kleine groepen, waarbij gekozen kan worden voor verdieping, verbreding en ondersteuning. Naast de reguliere vakken wordt aandacht besteed aan wetenschapsontwikkeling (WON), tweetalig onderwijs (TTO), filosofie, debatteren, internationalisering, theaterlessen, bèta in de onderbouw (STEAM), sportlessen (BSM) en nog veel meer. Leerlingen zijn erg tevreden over hun mentor en de begeleiding die ze krijgen als het even tegen zit.
 
Onze missie en visie op onderwijs
Op het Bertrand Russell college is alles nog mogelijk. We halen het maximale uit iedere leerling en we vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op onze prettige ambitieuze school. Het leren van leerlingen staat centraal zodat leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
 
Leerlingen volgen op het Bertrand Russell college hoogwaardige inspirerende en interactieve lessen en krijgen op maat begeleiding van betrokken en inhoudelijk sterke professionals. Hiervoor combineren wij moderne lessen (blended learning) met persoonlijke aandacht en bieden we veel keuzes om steeds meer eigenaarschap bij leerlingen te ontwikkelen. Dit stimuleert onze leerlingen. 
 
Deze stimulans en het inspelen op de constant veranderende mogelijkheden op de toekomstige arbeidsmarkt en maatschappij, dragen bij aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. 
Naast het leren op school, leren onze leerlingen ook veel buitenschools door culturele, maatschappelijke, sportieve, creatieve en internationale activiteiten. 
 
De combinatie van theorie en praktijk is een succesfactor voor het behalen van een diploma op het Bertrand Russell college. De samenwerking met hbo’s en universiteiten zorgt voor bovengemiddelde resultaten van onze leerlingen tijdens de vervolgopleiding. We zijn dan ook erg trots op onze leerlingen en medewerkers. 
 
Werken op het Bertrand
We streven ernaar dat medewerkers zich zo snel mogelijk bij ons thuisvoelen en vertrouwd raken met de cultuur van de school. Nieuwe docenten, ervaren of onervaren, worden in het eerste jaar op school begeleid door een werkplekbegeleider of een docentenbegeleider. Aan de hand van een introductieprogramma op de eerste schooldag en themabijeenkomsten in de loop van het jaar worden nieuwe docenten wegwijs gemaakt in ons onderwijs. Dit is naast de vakinhoudelijke begeleiding vanuit de sectie waar de docent deel van uitmaakt.
Nieuwe docenten worden minimaal twee keer per jaar geobserveerd tijdens de les, waarna altijd nabespreking plaatsvindt. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor deelname aan extra cursussen of workshops.

Functieomschrijving
“Een geweldige schooltijd” daar staan wij voor bij het Bertrand Russell college. Als Technisch Onderwijs Assistent (TOA) lever je daaraan een bijdrage voor onze havo en atheneum leerlingen.
 
Praktijkinstructie kan de docent met vertrouwen aan jou overlaten, maar ook begeleiding van leerlingen. Je ziet toe op het onderhoud van de praktijklokalen, het kabinet, de apparatuur en de chemische stoffen. Uiteraard vanuit actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Naast de ondersteuning in en rondom de lessen, lever je daarbuiten ook een bijdrage aan ons onderwijs. Zo help je mee bij onder andere excursies, voorlichtingsbijeenkomsten en surveillance bij toetsen en examens.
 
Als TOA heb je oog voor het welzijn van leerlingen, signaleert als het niet goed gaat en bespreekt dit pro-actief met de docent. Ook heb je de kennis en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan onderwijsontwikkeling, bijvoorbeeld door het samenstellen of schrijven van demonstratieproeven. Je zorgt dat je goed op de hoogte blijft op jouw vakgebied en gebruikt jouw kennis in je werk.

Functie-eisen
 ✔ MBO+/ HBO werk- en denkniveau;
 ✔ Je hebt een relevante opleiding afgerond;
 ✔ Je hebt actuele scheikundige, natuurkundige en/of biologische kennis;
 ✔ Je kan benoemen bij welk vakgebied de expertise met name ligt en wat de ervaring betreft met de andere vakgebieden; 
 ✔ Je hebt affiniteit en ervaring in het werken met onze doelgroep;
 ✔ Uitstekende sociale en pedagogische vaardigheden;
 ✔ Teamgeest;
 ✔ Empathisch vermogen.Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een aantrekkelijke functie met veel professionele ruimte en verantwoordelijkheid in een prettige en collegiale werksfeer, waarin we open en transparant zijn, elkaar waarderen en samenwerken. En: 

✔ Je kunt rekenen op een uitdagende werkomgeving;
✔Je komt in een behulpzaam team;
✔ De functie wordt gewaardeerd conform CAO VO in salarisschaal 7 (min. €2392 max. €3588) afhankelijk van ervaring; 
✔ Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar.

OVO Zaanstad
Je wordt onderdeel van een uitgebreid netwerk. Het Bertrand Russell college maakt deel uit van OVO Zaanstad, het schoolbestuur van zeven openbare middelbare scholen in Zaanstad. Binnen OVO Zaanstad heb je de mogelijkheid om je Individueel Keuzebudget (IKB) te benutten, zowel in tijd als in geld. Bovendien bieden we bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Solliciteren
Ben jij de TOA die wij zoeken voor onze school waar samenwerking centraal staat? We nodigen je van harte uit om je sollicitatie (cv en motivatie) op te sturen naar Ingrid Koks, managementassistente via i.koks@bertrand.nl

Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen met Paul Smit, afdelingsleider via p.smit@bertrand.nl of met Oliver Müller, voorzitter vaksectie scheikunde, via o.muller@bertrand.nl  

De gesprekken vinden zo snel mogelijk na sluitingsdatum plaats.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures