;

OVO Zaanstad zoekt directeuren

Als rechtgeaarde Zaankanters geloven we niet zo in gelukstreffers. Kansen kun je creëren, bieden, zien, benutten. Maar scoren zonder kans? Da’s kansloos. Iedereen verdient kansen. Onze leerlingen, onze collega’s, en ja, jij ook. Maar dan moet je die wel eerst zien. Even opletten dus, want dit is er een.

OVO Zaanstad zoekt versterking van haar directeurenteam. Een machtig mooi, hecht team van zeven topspelers. Stuk voor stuk sterke leiders met het hart op de juiste plaats. Allemaal dragen ze bij aan het onderwijs in onze Zaanse regio en maken ze verschil voor onze leerlingen. Maar geen van allen had dezelfde bijdrage kunnen leveren zonder het team. De directeuren zien elkaar, ondersteunen elkaar, motiveren elkaar en sparren met elkaar. Ze houden elkaar bij de les en tillen elkaar op. Wat we bij OVO Zaanstad doen, doen we mét elkaar.

Ruimte

Dat wil niet zeggen dat een directeur altijd in de pas moet lopen met het team. Integendeel! Bij OVO Zaanstad krijg je heel veel ruimte om een eigen stempel te drukken op het onderwijs. Niet alleen binnen de eigen school, maar ook binnen het directeurenteam. Die ruimte, dat vertrouwen, verdienen directeuren ook. Het zijn immers topspelers, allemaal! Maar sterallures hebben ze niet. Gelukkig maar, da’s niets voor ons. We houden ons hoofd erbij en onze voeten aan de grond.

Kiezen

Onze directeuren maken niet alleen deel uit van het directeurenteam. Het eigen schoolteam staat voorop. Daar hebben we er ook zeven van. Zeven schoolteams op zeven heel 

uiteenlopende, goede middelbare scholen. Van praktijkonderwijs tot gymnasium, van klein tot groot, van dorps tot stads: we hebben het allemaal in huis. Bij OVO Zaanstad is er wat te kiezen.

 

Actie

Toch zijn we niet groot. Een compact bestuur heet dat. Solide, kleinschalig, met korte lijnen. We kennen elkaar en weten elkaar goed te vinden. Ook onze twee bestuurders komen regelmatig in de klas. Onze overzichtelijke omvang betekent niet dat we er niet toe doen in de regio. We hebben een groot netwerk waarin we onze stem – soms luid – laten horen. Want we houden van beweging, van actie. In het belang van de kinderen en jongeren in de regio. En we zijn wars van bureaucratie. Soms moet je de randen van het speelveld opzoeken en gewoon doorpakken als je kansen ziet. Zonder lef geen overwinning. Want wat als je een kans laat lopen? Gemiste kans…

Anders en beter

Natuurlijk, ook de beste speler mist weleens een kans. Kan gebeuren. Kop op. We kunnen tegen een stootje en zitten niet bij de pakken neer. We blijven altijd op zoek naar hoe het anders en beter kan. ‘Ruimte voor leren’ is niet voor niets ons motto. Morgen komt er weer een nieuwe kans. En die willen we wél benutten.

Pak die kans

Er zijn van die momenten in je leven dat zich een kans voordoet die je niet kunt laten lopen. Die moet je pakken. Je bent gek als je het niet doet. Misschien is dit zo’n moment… We hebben speciaal voor jou ruimte in onze agenda’s gemaakt. Zodat we samen een kop koffie kunnen drinken. Of thee, natuurlijk. Dan kun jij ons nog een beetje beter leren kennen. En wij jou. Maak nu direct een of meerdere afspraken in onze agenda’s. Dit is je kans!