;
Zij-instromer (docent voortgezet onderwijs)


OVO Zaanstad is op zoek naar een écht gemotiveerde zij-instromer die graag als docent in het voortgezet onderwijs wil werken.

Over de school
OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.

In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 6000 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Functieomschrijving
Ben jij je werk helemaal zat en loop je al een langere tijd rond met de gedachten om voor de klas te staan als docent, dan is dit wellicht jouw kans! 
 
OVO Zaanstad is op zoek naar een écht gemotiveerde zij-instromer die graag als docent in het voortgezet onderwijs wil werken. Ben jij toe aan een carrière switch en voel jij je aangesproken, schroom niet om te reageren.  
 
Wij staan voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
Wij informeren en begeleiden jou naar deze geweldige kans, maar er wordt van jou ook verwacht dat je proactief meedenkt en meewerkt naar dit succes. Het gaat helaas niet vanzelf.
 
Er zijn meerdere wegen die in dit geval naar een bevoegdheid leiden. Er zijn diverse trajecten die je kunt bewandelen om je 1e of 2e graad bevoegdheid te behalen. Ga uit van een studiebelasting tussen de 1-4 jaar. Wij gaan met jou in gesprek over welke vorm van studie past bij jouw achtergrond en ambities. Daarnaast vindt er ook een volledige screening plaats in de vorm van sollicitatiegesprekken. 
 
Voordat we het hele traject gaan bewandelen krijg je de kans om op enkele van onze scholen mee te kijken, in gesprek te gaan met schoolopleiders, zijinstromer en bevoegde docenten en we geven je de kans om zelf eens voor de klas te staan, om te ervaren of jij dit echt ambieert. Wij zijn op zoek naar een zij-instromer die interesse heeft in een van onderstaande bevoegdheden;
 • Docent Nederlands 1e of 2e graad,
 • Docent wiskunde 1e of 2e graad,
 • Docent natuurkunde en/of scheikunde 1e of 2e graad. 


Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde HBO (voor een 2e graad bevoegdheid) of WO (voor een 1e graad bevoegdheid) diploma met een minor of master richting het vak waarvoor je bevoegd wilt worden;
 • Interesse in een bevoegdheid tot docent Nederlands, Wiskunde, Natuurkunde óf scheikunde;
 • Intrinsiek zeer gemotiveerd en ambitieus;
 • Affiniteit met de doelgroep.
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou?
 • Volledig betaald studietraject; 
 • Salaris gewaardeerd conform cao VO; 
 • Aanstellingsomvang tussen de 0,2-0,8 FTE;
 • Een tijdelijk contract (op basis van onbevoegdheid) met uitzicht op een vast contract bij het behalen van je bevoegdheid;
 • Alle schoolvakantievakanties;
 • Opbouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarde conform cao VO (o.a. reiskostenvergoeding, professionaliseringsbudget, fietsenplan en collectieve verzekeringen) kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.


Solliciteren
Als je geïnteresseerd bent in een van deze functies of meer wilt weten over de mogelijkheden? Stuur dan een e-mail met je gegevens naar Ilona Vrielink (P&O Adviseur), i.vrielink@ovo-zaanstad.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 ←Terug naar vacatures