;
Trainee docent wiskunde (met hbo economie of hbo wiskunde achtergrond)


Wij zoeken gemotiveerde kandidaten met een hbo-opleiding in economie of wiskunde die willen overstappen naar het onderwijs!

Over de school
Compaen VMBO is een school met ruim 840 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat doen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen leren niet alleen uit een boek. Docenten zorgen voor activerende lessen waarbij steeds gezocht wordt naar vakoverstijgende raakvlakken. Leren door te doen, vaak buiten de school of met gastsprekers, zo zien we ons onderwijs het liefst. Dat vraagt dus een docent die van afwisseling houdt en 'de methode' los durft te laten.
 
Structuur biedt ruimte
Ruimte om keuzes te maken en de leerling autonomie te bieden vinden we heel belangrijk. Docenten geven vakken waar leerlingen voor kiezen. We bieden veel extra projecten die aansluiten bij de verschillen tussen leerlingen. De leerlingen krijgen ruimte, wij bieden structuur. Docenten hebben de mogelijkheid om expertise buiten hun vakgebied ook in te zetten voor de brede ontwikkeling van de leerlingen.
 
Docent als lerende professional
We zien een docent graag groeien, en faciliteren dat ook. Studiedagen zijn gericht op pedagogische en didactische vaardigheden. Daarnaast leren we veel van elkaar door een open cultuur. We zijn een opleidingsschool en zien in studenten een bron van vernieuwing die onze docenten scherp houdt.
 
Onze extra’s
Wij zijn een trotse Cultuurprofielschool. Dat merk je doordat we niet alleen veel kunstvakken bieden maar ook in de andere vakken zoeken naar de raakvlakken met kunstvormen. De docent gaat dus op zoek naar toepassing van zijn vak in kunst in de breedste zin.
Alle vakken besteden aandacht aan burgerschap, vaak projectmatig maar altijd duidelijk herkenbaar.
Als Topsport vriendelijke school zorgen we ervoor dat leerlingen hun talenten kunnen ontplooien. We bieden in overleg met bonden of verenigingen ruimte in de roosters om belangrijke trainingen of toernooien te kunnen volgen. Ook bij dansopleidingen, conservatorium etc. zoeken we naar de mogelijkheden.

We willen een 'gezonde school' zijn. Dat houdt in dat we extra aandacht besteden aan voeding, bewegen en een gezonde leefstijl.

Functieomschrijving
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je altijd al willen werken in het onderwijs? Compaen VMBO biedt een traject aan om je op te leiden tot docent wiskunde! Ook als je al ervaring hebt als (bijles)docent wiskunde, moedigen we je aan om te solliciteren.

We zijn specifiek op zoek naar een toekomstige docent wiskunde die op een creatieve manier wiskunde kan overbrengen op onze Cultuurprofielschool. Omdat we collega's zoeken die out-of-the-box denken, zoeken we bewust naar medewerkers die expertise vanuit een andere sector met zich meebrengen. 

Heb je affinititeit met de doelgroep 12-14 of 14-17 jarigen? Wil je werk doen dat er écht toe doet? 
Je krijgt de ruimte om lessen te leren geven aan zowel onder- als bovenbouwleerlingen, met een speciale nadruk op de beroepsgerichte leerwegen, de leerlingen die theorie combineren met een praktijkvak in de sectoren horeca, bouw of zorg en welzijn.

Functie-eisen
Ben jij de collega die we zoeken? 
✔ We zoeken een collega met hart voor de leerlingen, die werkt vanuit rust en regelmaat
✔ Een hbo-opleiding afgerond in richting wiskunde of economie
✔ Heb je een andere vooropleiding en relevante werkervaring, schroom dan niet om te reageren! 

De vakgroep ontwikkelt regelmatig projecten waarbij wiskunde gekoppeld wordt aan burgerschap of het cultuurprofiel. We zoeken een collega die het leuk vindt om hieraan mee te bouwen en mee te denken. Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
✔ Een fijn team van collega's
✔ Enthousiaste leerlingen
✔ Begeleiding op de werkplek en een tegemoetkoming in de studiekosten en studietijd
✔ Arbeidsvoorwaarden conform CAO-VO
✔ Salaris conform CAO-VO schaal LB of LC (min. €3301 max. €5862)
✔ Een prettige en open werkomgeving in een mooie cultuurprofielschool

OVO Zaanstad
Je wordt onderdeel van een uitgebreid netwerk. Compaen VMBO maakt deel uit van OVO Zaanstad, het schoolbestuur van zeven openbare middelbare scholen in Zaanstad. Binnen OVO Zaanstad heb je de mogelijkheid om je Individueel Keuzebudget (IKB) te benutten, zowel in tijd als in geld. Bovendien bieden we bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Solliciteren
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? Reacties graag sturen via Meesterbaan of via de mail aan Menke Wuthrich, m.wuthrich@compaenvmbo.nl voor 30 juni 2024.
Na screening van de motivatiebrief en het c.v. nodigen we kandidaten uit voor een kennismaking op school om te proeven van het onderwijs en de doelgroep. Zijn we daarna allebei enthousiast? Dan maken we graag afspraken met je voor een scholingstraject met werkplek

 Voldoe je niet aan bovenstaande functie-eisen, dan wordt jouw sollicitatie niet verder in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld←Terug naar vacatures