;
Mentor/ Docent AVO LB


Saenstroom OPDC zoekt in verband met zwangerschapsvervanging een mentor/ docent AVO LB.

Over de school
Saenstroom opdc is een orthopedagogisch didactisch centrum in Wormerveer, waar 136 leerlingen met bepaalde ondersteuningsbehoeften de eerste twee jaar van het vmbo doorlopen. Wij bereiden onze leerlingen in die tijd voor op een doorstroom naar met name het reguliere vmbo. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich bij ons veilig en thuis voelen, met plezier naar school gaan én trots zijn op hun school en werk.
 
Onze visie
Op school bereiden we onze leerlingen voor op de maatschappij. Wij geloven dat zij daarin goed kunnen functioneren, als ze beschikken over de goede kennis en vaardigheden en de juiste houding. Daarom stimuleren we de eigenwaarde en zelfstandigheid van onze leerlingen. We bieden niet alleen kennis, maar trainen ook doorzettingsvermogen, zelfbeheersing, concentratie en creativiteit.
 
Ons aanbod
Het vmbo bestaat bij Saenstroom opdc uit 1) schakelklassen voor leerlingen met zeer grote leerachterstanden en/of een ernstig leerprobleem en 2) de vmbo-onderbouw voor leerlingen met een grote leerachterstand of een leerprobleem in combinatie met een sociaal-emotioneel probleem. Naast Saenstroom vmbo, bieden wij ook een reboundvoorziening (Saenstroom TOP), baanbegeleiding (Saenstroom BBZ) en ondersteunende diensten.
 
Saenstroom opdc is een voorziening binnen het Samenwerkingsverband Zaanstreek (SVZ).

Functieomschrijving
Als docent en mentor van een schakel-, eerste of tweede klas heb je altijd oog voor het kind achter de leerling. Je kent je mentorklas (van maximaal vijftien leerlingen) goed, want in je eigen lokaal geef je ze bijna de helft van hun lessen.

Als AVO-docent geef je een aantal vakken algemeen vormend onderwijs, bijvoorbeeld Nederlands, taal, rekenen, mens & maatschappij en/of culturele vorming. Ook lever je een bijdrage aan de individuele handelingsplannen van de leerlingen uit jouw klas. Het onderwijs dat je hen geeft, stem je op die plannen af.

Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van leermiddelen en lesmaterialen en zet je jouw kennis over en passie voor het onderwijs in om ons onderwijs te verbeteren.

Functie-eisen
Wij zoeken een collega die in staat is met een diversiteit van leerlingen om te gaan die de capaciteiten voor het vmbo hebben, maar ook een periode van minimaal een jaar extra ondersteuning nodig hebben. Je bent een docent die betrokken is bij de leerlingen en graag samenwerkt in een team van mentoren en vakdocenten. Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of je bent leraar in opleiding in het laatste jaar, die breed inzetbaar is.

Verder verwachten wij:
 • Uitstekende sociale vaardigheden
 • Teamgeest
 • Empathisch vermogen
 • Sterk klassenmanagement
 • Inzicht in leerproblemen en/of achterstanden
 • Beschikbaarheid op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij:
 • Datum indiensttreding - met ingang van schooljaar 2021-2022;
 • Dienstverband van ca. 0,8 fte in overleg in te vullen; 
 • Duur aanstelling 5 maanden;
 • Aantal lesuren 16 - 20, lesuren duren 45 minuten;
 • Werkdagen in overleg (op 4 dagen);
 • Niveau - onderbouw;
 • Leerweg - beroepsgericht en kaderberoepsgericht;
 • Salarisschaal afhankelijk van de ervaring.


Solliciteren
Sluitingsdatum donderdag 14 mei 2021, de eerste gesprekken vinden plaats in de week van 25 t/m 28 mei.
 
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie?
Reageer dan zo snel mogelijk met motivatie en C.V. naar: S. van Briemen s.vanbriemen@saenstroom.nl
Inhoudelijke vragen over de functie kun je ook stellen aan: S. van Briemen, directeur wnd. 06 - 137 89 061

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures