;
Docent Tekenen


Bertrand Russell college zoekt een Docent Tekenen.

Over de school
Onderwijs op het Bertrand Russell college staat al 50 jaar voor meer dan alleen een diploma. Krachtige kenmerken van ons onderwijs zijn de positieve sfeer, de persoonlijke aandacht en de vele kansen die geboden worden binnen een breed aanbod. De ruim 100 medewerkers zijn zeer betrokken en bieden graag de ondersteuning en begeleiding die leerlingen nodig hebben. 
 
Het Bertrand Russell college is een openbare school voor havo en atheneum, waar rond de 1200 leerlingen onderwijs volgen. De school is gevestigd in twee schoolgebouwen aan de Erasmusstraat in Krommenie. We hebben al jaren examenresultaten die op of boven het landelijk gemiddelde liggen.
Leerlingen hebben keuzevrijheid bij het volgen van flex-modules aan het begin en einde van de dag. Hierbij werken we in kleine groepen, waarbij gekozen kan worden voor verdieping, verbreding en ondersteuning. Naast de reguliere vakken wordt aandacht besteed aan wetenschapsontwikkeling (WON), tweetalig onderwijs (TTO), filosofie, debatteren, internationalisering, theaterlessen, bèta in de onderbouw (STEAM), sportlessen (BSM) en nog veel meer. Leerlingen zijn erg tevreden over hun mentor en de begeleiding die ze krijgen als het even tegen zit.
 
Onze missie en visie op onderwijs
Op het Bertrand Russell college is alles nog mogelijk. We halen het maximale uit iedere leerling en we vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen op onze prettige ambitieuze school. Het leren van leerlingen staat centraal zodat leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
 
Leerlingen volgen op het Bertrand Russell college hoogwaardige inspirerende en interactieve lessen en krijgen op maat begeleiding van betrokken en inhoudelijk sterke professionals. Hiervoor combineren wij moderne lessen (blended learning) met persoonlijke aandacht en bieden we veel keuzes om steeds meer eigenaarschap bij leerlingen te ontwikkelen. Dit stimuleert onze leerlingen. 
 
Deze stimulans en het inspelen op de constant veranderende mogelijkheden op de toekomstige arbeidsmarkt en maatschappij, dragen bij aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. 
Naast het leren op school, leren onze leerlingen ook veel buitenschools door culturele, maatschappelijke, sportieve, creatieve en internationale activiteiten. 
 
De combinatie van theorie en praktijk is een succesfactor voor het behalen van een diploma op het Bertrand Russell college. De samenwerking met hbo’s en universiteiten zorgt voor bovengemiddelde resultaten van onze leerlingen tijdens de vervolgopleiding. We zijn dan ook erg trots op onze leerlingen en medewerkers. 
 
Werken op het Bertrand
We streven ernaar dat medewerkers zich zo snel mogelijk bij ons thuisvoelen en vertrouwd raken met de cultuur van de school. Nieuwe docenten, ervaren of onervaren, worden in het eerste jaar op school begeleid door een werkplekbegeleider of een docentenbegeleider. Aan de hand van een introductieprogramma op de eerste schooldag en themabijeenkomsten in de loop van het jaar worden nieuwe docenten wegwijs gemaakt in ons onderwijs. Dit is naast de vakinhoudelijke begeleiding vanuit de sectie waar de docent deel van uitmaakt.
Nieuwe docenten worden minimaal twee keer per jaar geobserveerd tijdens de les, waarna altijd nabespreking plaatsvindt. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor deelname aan extra cursussen of workshops.

Functieomschrijving
Het Bertrand Russell college zoekt per 1 augustus een Docent Tekenen, aantal fte: 0,9 fte tot 31 december (5 dagen per week), daarna 0,3 - 0,4 fte (2 dagen per week).
 
Samenvatting vacature
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen, een geweldige schooltijd en een aanbod waardoor alles nog mogelijk is voor de leerlingen, daar staan wij voor bij het Bertrand Russell college. Je maakt voor de lessen gebruik van bestaande teken- en schilderopdrachten. We waarderen het zeer als je meedenkt over het ontwikkelen van nieuwe opdrachten.
 
Je bent goed in staat technische vaardigheden over te brengen en je weet leerlingen uit te dagen hun creatieve grenzen te verleggen. De organisatie van je lessen gaat je goed af. 

Je geeft les aan: onderbouw havo en atheneum, met in de toekomst ook bovenbouw- en examenklassen (tehatex-examens).

 

Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een docent tekenen met een eerstegraads bevoegdheid.
Je beschikt over ervaring en genoeg affiniteit met havo en vwo-leerlingen in de onder- en bovenbouw.
 
Verder verwachten wij:
  • Hart voor leerlingen
  • De wil om samen te werken
  • Sterk klassenmanagement
  • Creatieve en sociale inbreng in de sectie
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, waar leerlingen en medewerkers een persoonlijke ontwikkeling door kunnen maken die past bij hun aanleg, competenties en ambitie. Het betreft een full-time dienstverband tot 31 december, daarna 2 dagen per week. 
De functie wordt gewaardeerd volgens de CAO OP. Het dienstverband is als volgt: 0,3 - 0,4 fte tijdelijk met uitzicht op vast en
0,5 fte tijdelijk. Dat komt neer op: ongeveer 19 lesuren tot 31 december, daarna ongeveer 6 - 8 lesuren. 

Solliciteren
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie?
Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Zaanstad? Dan horen we graag van je: sluitingsdatum 2 juli!
  • Stuur uiterlijk 2 juli aanstaande je sollicitatiebrief aan de administratie van het Bertrand Russell college:
    i.koks@bertrand.nl
  • De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 6 juli.
  • Heb je nog vragen neem dan contact op met Femke Gerritsen (afdelingsleider atheneum), via f.gerritsen@bertrand.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wel! Voldoe je niet aan bovenstaande functie-eisen, dan wordt jouw sollicitatie niet verder in behandeling genomen.
 ←Terug naar vacatures