;
Docent Techniek/ PIE


Trias VMBO zoekt voor schooljaar 2021 - 2022 z.s.m. een Docent Techniek/ PIE (Produceren, Installeren en Energie).

Over de school
Trias VMBO in Krommenie biedt 1203 leerlingen vmbo-onderwijs in alle leerwegen op basis van veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Onze leerlingen krijgen de ruimte om op een zorgvuldige manier hun richting te ontdekken. Tegelijkertijd zorgen onze gedifferentieerde lessen er voor dat onze leerlingen uitgedaagd worden.
 
Hoofd, hart en handen
We werken met hoofd, hart en handen onderwijs waarbij theoretische kennis omgezet wordt in praktische opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. De omgeving speelt een rol bij de uitvoering van de opdrachten. Dit schooljaar werken al onze eerstejaars leerlingen met een laptop in de klas waardoor zij de ICT basisvaardigheden leren toepassen als startpunt om tijdens hun schoolloopbaan digitaal geletterd te worden. 
Het doel van hoofd, hart en handen onderwijs is leerlingen in toenemende mate hun eigen leerproces te laten sturen. We onderzoeken met leerlingen en met ouders wat daarvoor nodig is. We ontwikkelen situaties waar leren kan optreden door middel van het hoofd, hart of handen. Denk aan een doe opdracht tijdens wis­kunde. Alle klassen werken met een start-up: opstarten van de dag, activatie van het hoofd, hart en handen.

Structuur biedt ruimte
We zoeken met en voor elke leerling een leerroute die past bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. Onze leerlingen bouwen in vier jaar een loopbaandossier op, dat aansluit bij hun individuele talenten en passies. Onze docenten ondersteunen de brede ontwikkeling van de leerlingen en stimuleren hen op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
 
Docent als lerende professional
Wat geldt voor leerlingen, geldt ook voor onze collega’s. Zij krijgen de ruimte om te leren, te onderzoeken en te experimenteren en dus ook om fouten te maken. Alle medewerkers wordt actief scholing aangeboden, zowel door Trias VMBO als door de OVO Academie. Iedere docent is anders en heeft iets anders te bieden; dit wordt gezien, gewaardeerd en benut.
 
Onze extra’s
Havo-kansklas (i.s.m. Bertrand Russell College), H3O-klas, Trias BusinessPoint, BouleVaart, turboroute economie, maatschappelijke stages, beroepsoriënterende stages.

Functieomschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij Trias. Als docent Techniek/ PIE lever jij daaraan een bijdrage met heldere lessen voor de onder- en bovenbouw. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent. 

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. In goed Nederlands: jij slaagt erin om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen. 

Zelf sta je niet stil. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat. Jouw passie voor het vak draag je binnen en buiten de school met veel enthousiasme uit.
 
Daarnaast maak je onderdeel uit van het project Sterk Techniek Onderwijs. Kortom een docent die affiniteit/kennis heeft met/van metaal-, elektro- en installatietechniek. Ook kennis van slimme technologie zoals Robotica en Domotica is een pré. 
 

Functie-eisen
Je bent in het bezit van een 2e graads onderwijsbevoegdheid of studerend* hiervoor. Je hebt kennis van slimme technologie, zoals robotica en domotica. Daarnaast heb je ervaring met het VMBO onderwijs. Je weet met gevarieerde lessen aan te sluiten bij de leerlingen. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie dat je leert met en voor elkaar.

Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden
  • Teamgeest
  • De wil om te innoveren
  • Empathisch vermogen
  • Sterk klassenmanagement
*Ben je als techneut geïnteresseerd om als zij-instromer als docent te werken en hiervoor een opleiding te volgen, heb dan lef en reageer op deze vacature docent PIE!Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, waar leerlingen en medewerkers een persoonlijke ontwikkeling door kunnen maken die past bij hun aanleg, competenties en ambitie. De functie wordt gewaardeerd conform LB/ LC (bij voldoende ervarin en inschatting dat een kandidaat LC-taken kan uitvoeren is LC-docent mogelijk). Het aantal werkdagen (4 tot 5 werkdagen) zijn in overleg te bepalen en het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.

Solliciteren
Geïnteresseerd?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie dan vragen wij je je sollicitatiebrief uiterlijk 31 oktober 2021 te mailen naar:  
info@triasvmbo.nl.
Bij eventuele vragen over de functie kan er contact worden opgenomen met: Frank de Kort, afdelingsleider Techniek, f.dekort@triasvmbo.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!←Terug naar vacatures