;
Docent Techniek


Het Zuiderzee College zoekt voor schooljaar 2021 - 2022 in verband het vertrek van een collega een docent Techniek.

Over de school
Op het Zuiderzee College in Zaandam krijgen 622 leerlingen les in een modern en licht gebouw. We ontwikkelen talenten van onze leerlingen én onze medewerkers; onze leerlingen, medewerkers en ouders leren samen en we zijn verbonden met onze omgeving. Zo halen we het beste uit onszelf en elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Leerlingen ontwikkelen zich door denken, voelen én doen. Onze leerlingen leren daarom niet alleen ín de school, maar ook daarbuiten, met excursies, stages en bedrijfsbezoeken. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van vandaag en morgen.
 
Structuur biedt ruimte
We bieden onze leerlingen keuzes langs een duidelijke structuur. Daarbij kiezen ze de verbreding, verdieping of herhaling die bij hen past of volgen ze een vak op een hoger niveau. We geloven namelijk dat leerlingen gemotiveerd raken als ze zelf kunnen kiezen.

Docent als lerende professional
We bieden onze medewerkers de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. We delen onze kennis met elkaar en helpen elkaar zo steeds een beetje verder. Studenten zien we als volwaardige collega’s: wij leren van hen en zij leren van ons.
 
Onze medewerkers
De medewerkers van het Zuiderzee College kenmerken zich door een hoge betrokkenheid bij de leerlingen. Werken vanuit een positief pedagogisch klimaat is het uitgangspunt, waarbij we gewenst gedrag aanleren in een veilige omgeving door van en met elkaar te leren. Omdat leerlingen verschillend zijn, verschillend leren en omdat er per vak onderlinge verschillen zijn in te leren kennis en aan te leren vaardigheden, differentiëren docenten zoveel mogelijk. Op deze manier bieden we kansen voor elke leerling. Door de inzet van laptops en het ontwikkelen van blended learning, krijgen leerling zoveel mogelijk het onderwijs op maat aangeboden dat past bij hun onderwijsbehoeften en interesses.

Functieomschrijving
Als docent bij het Zuiderzee college weet je het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. In goed Nederlands: jij slaagt erin om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen. 
 
Zelf sta je niet stil. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van onderwijs, leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat. Jouw passie voor het vak draag je binnen en buiten de school met veel enthousiasme uit.

Functie-eisen
Je bent in het bezit van een 2e-graads onderwijsbevoegdheid.  Daarnaast heb je ervaring en/of affiniteit met leerlingen in de onderbouw (basis- en kaderberoepsgerichte leerweg). Je weet met gevarieerde lessen aan te sluiten bij leerlingen in deze klassen. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie. 
 
Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest;
  • De wil om te innoveren;
  • Empathisch vermogen;
  • Sterk klassenmanagement.
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou?
  • Je kunt rekenen op een uitdagende werkomgeving;
  • Het betreft een tijdelijk functie (met uitzicht op vast) i.v.m. vertrek van een collega;
  • Je komt in een gezellig en behulpzaam team;
  • Salaris conform CAO-VO, LC € 2.764 - € 4.878/ LD € 2.775 - € 5.546;
  • Werkdagen (3) in overleg.


Solliciteren
Geïnteresseerd?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie dan vragen wij je je sollicitatiebrief uiterlijk 24 oktober te mailen naar:  
Lilian Rijkhoff-Klip (managementassistent), via l.klip@zuiderzee-college.nl.
Bij eventuele vragen over de functie kan er contact worden opgenomen met: Joost van Duijn (Afdelingsleider), via j.vanduijn@zuiderzee-college.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures