;
Docent Nederlands


Trias VMBO zoekt z.s.m. een Docent Nederlands.

Over de school
Trias VMBO is een openbare VMBO-school in het noorden van de Zaanstreek en onderdeel van de Stichting OVO-Zaanstad.

Onze school telt ca. 1.200 leerlingen en 145 personeelsleden en is daarmee een grote school. In onze school zijn alle leerlingen, ondanks verschillen in achtergrond, capaciteiten en karakter gelijk aan elkaar en is respect voor elkaar de belangrijkste waarde.

Hoofd, hart en handen
We werken met hoofd, hart en handen onderwijs waarbij theoretische kennis omgezet wordt in praktische opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. De omgeving speelt een rol bij de uitvoering van de opdrachten. Dit schooljaar werken al onze eerste en tweede jaars leerlingen met een laptop in de klas waardoor zij de ICT basisvaardigheden leren toepassen als startpunt om tijdens hun schoolloopbaan digitaal geletterd te worden. Het werken met de laptop wordt in leerjaar 3 voortgezet.
Het doel van hoofd, hart en handen onderwijs is leerlingen in toenemende mate hun eigen leerproces te laten sturen. We onderzoeken met leerlingen en met ouders wat daarvoor nodig is. We ontwikkelen situaties waar leren kan optreden door middel van het hoofd, hart of handen. Denk aan een doe opdracht tijdens wis­kunde. 

Structuur biedt ruimte
We zoeken met en voor elke leerling een leerroute die past bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. Onze leerlingen bouwen in vier jaar een loopbaandossier op, dat aansluit bij hun individuele talenten en passies. Onze docenten ondersteunen de brede ontwikkeling van de leerlingen en stimuleren hen op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
 
Docent als lerende professional
Wat geldt voor leerlingen, geldt ook voor onze collega’s. Zij krijgen de ruimte om te leren, te onderzoeken en te experimenteren en dus ook om fouten te maken. Alle medewerkers wordt actief scholing aangeboden, zowel door Trias VMBO als door de OVO Academie. Iedere docent is anders en heeft iets anders te bieden; dit wordt gezien, gewaardeerd en benut.
 
Onze extra’s
Havo-kansklas (i.s.m. Bertrand Russell College), Cambridge Engels, EHBO-cursus, voorbereiding CIOS, beroepsoriënterende stages.

Functieomschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij Trias. Als docent Nederlands lever jij daaraan een bijdrage met heldere lessen voor de onder- dan wel bovenbouw. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent. 

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. In goed Nederlands: jij slaagt erin om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen. 

Zelf sta je überhaupt niet stil. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat. Jouw passie voor het vak draag je binnen en buiten de school met veel enthousiasme uit.

 

Functie-eisen
Je bent in het bezit van een 2e graads onderwijsbevoegdheid Nederlands of studerend hiervoor. Zij-instromers zijn van harte welkom!

Je hebt ervaring of affiniteit met vmboleerlingen in de onder- en bovenbouw en met het lesgeven aan examenklassen. Je weet met gevarieerde lessen aan te sluiten bij leerlingen in deze klassen. 
 
Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie dat je leert met en voor elkaar. 
 
Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden
  • Teamgeest
  • De wil om te innoveren
  • Empathisch vermogen
  • Sterk klassenmanagement

 Arbeidsvoorwaarden
Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden een aantrekkelijke functie met veel professionele ruimte en verantwoordelijkheid in een prettige en collegiale werksfeer, waarin we open en transparant zijn, elkaar waarderen en intensief samenwerken. 

Overig:
  • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 0,6 fte (aantal werkdagen in overleg).
  • De CAO voor het voortgezet onderwijs is van toepassing, salarisschaal LB/ LC (bij voldoende ervaring en inschatting dat een kandidaat LC-taken kan uitvoeren is LC-docent functie mogelijk).
  • Daarnaast bouw je vakantiegeld (8,33%) én een eindejaarsuitkering (8%) op.
  • Er is sprake van vastgestelde vakanties, die nagenoeg gelijk lopen met de schoolvakanties van de leerlingen.
O.a. een fietsplan en een aantrekkelijk korting voor bedrijfsfitness is een van de arbeidsvoorwaarden.

 

Solliciteren
Informatie
Voor meer informatie over de functie en Trias VMBO kun je contact opnemen met Dhr. F. de Kort, f.dekort@triasvmbo.nl.
De functiebeschrijving en meer informatie over Trias VMBO is te vinden op www.ovo-zaanstad.nl.
 
Procedure
Reageren kan tot en met 31 januari 2023 middels het sturen van je motivatie plus CV naar info@triasvmbo.nl
De sollicitatiegesprekken vinden aansluitend zo spoedig mogelijk plaats.
 
Wij werven graag zelf en stellen er geen prijs op dat wervingsbureau’s reageren.
 ←Terug naar vacatures