;
Docent Nederlands


Het Saenredam zoekt in verband met de start bovenbouw Havo een docent Nederlands.

Over de school
Het Saenredam is een school voor mavo en havo in Zaandijk met 636 leerlingen. Wij werken vanuit onze kernwaarden veiligheid, duidelijkheid en betrokkenheid aan een leeromgeving, waarin individuele talenten van alle leerlingen tot bloei kunnen komen. Wij zijn samen Saenredam: kansen bieden, inspireren en leren van en met elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Kinderen zijn gebaat bij sterke sociale vaardigheden, naast hun kennis en kunde. Een kind dat weet wat het kan, zicht heeft op wat een ander kan en weet en kan samenwerken, is sterk genoeg om zijn weg te vinden. Het is onze taak hieraan bij te dragen.
 
Structuur biedt ruimte
Op Het Saenredam krijgen onze leerlingen steeds meer de regie over hun eigen leerproces. Er valt bij ons veel te kiezen, zowel qua aanbod als niveau. Wij helpen onze leerlingen om zelf invulling te geven aan hun leren en leven.
 
Docent als lerende professional
De leraar heeft een coachende, activerende en inspirerende rol. De leraar gidst de leerling, zodat deze leert om zelf kennis en vaardigheden te verwerven en zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijke burger.
 
Onze extra’s
Anglia English, extra vakken: Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, nask1 en 2, tekenen en textiele werkvormen als examenvakken voor de theoretische leerweg; patisserie, meubelmaken, geüniformeerde dienstverlening en podium als keuzevakken beroepsgericht; mindset, doorzettingsvermogen en mediawijsheid in de onderbouw).

Functieomschrijving
Onze school is volop in beweging. In schooljaar 2019-2020 zijn we gestart met de opbouw van de havo naast de theoretische leerweg. We hebben een twee jarige heterogene brugperiode neergezet en we starten komend schooljaar met klas 3 havo. We werken in de onderbouw met drie curriculumclusters: lifestyle sciences, creatieve economie en changemakers. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de bovenbouw en op de toekomst. 

Wij geloven dat je samen verder komt. Daarom zijn we op zoek naar docenten die mee willen bouwen aan onze nieuwe school. Voor het vak Nederlands zijn wij nu op zoek naar een enthousiaste docent.

Als docent Nederlands breng je je vakkennis over op leerlingen van de onderbouw en bovenbouw van de vmbo/havo en daag je hen uit om zelfstandig en nieuwsgierig te zijn. Bij ons staan de leerlingen zelf aan het roer; jij helpt ze om koers te bepalen.

Functie-eisen
Wat vragen wij van jou? Naast een bij voorkeur eerstegraads (of daarvoor studerend), of ook tweedegraads lesbevoegdheid voor het vak Nederlands hopen wij dat je veel energie en enthousiasme hebt om samen met ons onze nieuwe school verder vorm te geven. Verder vinden we het belangrijk dat je beschikt over: 
  • Affiniteit en ervaring met onze doelgroep
  • Teamgeest
  • Sterk klassenmanagement
  • Drive om te innoveren
Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij:
  • Het betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast. 
  • Datum indiensttreding - met ingang van schooljaar augustus 2021;
  • Dienstverband van ca. 0,6 - 1,0 fte in overleg in te vullen; 
  • Aantal werkdagen in overleg in te vullen;
  • Salarisschaal afhankelijk van de ervaring. 


Solliciteren
Overige info: 
Sluitingsdatum 9 mei 2021, de eerste gesprekken vinden plaats in de week van 10 mei.
 
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie?
Reageer dan zo snel mogelijk met motivatie en C.V. naar: Tineke Keuning (afdelingsleider), via t.keuning@saenredam.nl.
Inhoudelijke vragen over de functie kun je ook stellen aan: Tineke Keuning (afdelingsleider), via t.keuning@saenredam.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures