;
Docent HBR


Wij zoeken een docent HBR (consumptief) om onze vakgroep aan te vullen. Het betreft reguliere uren. Wij hebben op Compaen VMBO een prachtige bakkerij, een goed ingerichte keuken en een lesrestaurant dat er mag wezen. De leerlingen verzorgen wekelijks een lunch en een diner. Het betreft lessen voor koken, gastheerschap en recreatie/evenementen.

Over de school
Compaen VMBO is een school met ruim 840 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat doen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen leren niet alleen uit een boek. Docenten zorgen voor activerende lessen waarbij steeds gezocht wordt naar vakoverstijgende raakvlakken. Leren door te doen, vaak buiten de school of met gastsprekers, zo zien we ons onderwijs het liefst. Dat vraagt dus een docent die van afwisseling houdt en 'de methode' los durft te laten.
 
Structuur biedt ruimte
Ruimte om keuzes te maken en de leerling autonomie te bieden vinden we heel belangrijk. Docenten geven vakken waar leerlingen voor kiezen. We bieden veel extra projecten die aansluiten bij de verschillen tussen leerlingen. De leerlingen krijgen ruimte, wij bieden structuur. Docenten hebben de mogelijkheid om expertise buiten hun vakgebied ook in te zetten voor de brede ontwikkeling van de leerlingen.
 
Docent als lerende professional
We zien een docent graag groeien, en faciliteren dat ook. Studiedagen zijn gericht op pedagogische en didactische vaardigheden. Daarnaast leren we veel van elkaar door een open cultuur. We zijn een opleidingsschool en zien in studenten een bron van vernieuwing die onze docenten scherp houdt.
 
Onze extra’s
Wij zijn een trotse Cultuurprofielschool. Dat merk je doordat we niet alleen veel kunstvakken bieden maar ook in de andere vakken zoeken naar de raakvlakken met kunstvormen. De docent gaat dus op zoek naar toepassing van zijn vak in kunst in de breedste zin.
Alle vakken besteden aandacht aan burgerschap, vaak projectmatig maar altijd duidelijk herkenbaar.
Als Topsport vriendelijke school zorgen we ervoor dat leerlingen hun talenten kunnen ontplooien. We bieden in overleg met bonden of verenigingen ruimte in de roosters om belangrijke trainingen of toernooien te kunnen volgen. Ook bij dansopleidingen, conservatorium etc. zoeken we naar de mogelijkheden.

We willen een 'gezonde school' zijn. Dat houdt in dat we extra aandacht besteden aan voeding, bewegen en een gezonde leefstijl.

Functieomschrijving
Twee keer per week ontvangen onze leerlingen gasten in ons eigen lesrestaurant. Daar bereiden en serveren we de lunch en het diner dat onze leerlingen hebben gemaakt. Ben jij de docent HBR die onze leerlingen helpt om dit restaurant draaiende te houden? 

Je bent een docent die betrokken is bij de kinderen en graag samenwerkt in een team van mentoren en vakdocenten.
Wij zoeken een collega die in staat is met een diversiteit van leerlingen om te gaan die de capaciteiten voor het vmbo hebben, maar ook een periode van minimaal een jaar extra ondersteuning vragen. Team HBR bestaat uit verschillende gedreven collega's met elk een andere expertise. 

Het gaat om leerlingen in de 3de en 4de klas van het vmbo op basis en kader niveau. Ook enkele vmbo GL leerlingen zullen bij de lessen aansluiten.


Functie-eisen
Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met de bevoegdheid HBR of vergelijkbaar. Je werkt in een team waarin verschillende disciplines aan bod komen. Je bent flexibel en breed inzetbaar binnen het vakgebied HBR.
 Arbeidsvoorwaarden
 ✔ Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
 ✔ Een ruime vakantieregeling, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 ✔ De inschaling is conform CAO-VO, passend bij de opleiding en werkervaring. 

OVO Zaanstad
Je wordt onderdeel van een uitgebreid netwerk. Compaen VMBO maakt deel uit van OVO Zaanstad, het schoolbestuur van zeven openbare middelbare scholen in Zaanstad. Binnen OVO Zaanstad heb je de mogelijkheid om je Individueel Keuzebudget (IKB) te benutten, zowel in tijd als in geld. Bovendien bieden we bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Solliciteren
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? We nodigen je van harte uit om je sollicitatie (cv en motivatie) voor 21 juni 2024 op  te uploaden of te sturen naar Menke Wuthrich, via m.wuthrich@compaenvmbo.nl

Gedurende de openstelling van de vacature worden gesprekken gepland met interessante kandidaten. Dat betekent dat de vacature eventueel eerder gesloten wordt, bij een positieve match. 
 ←Terug naar vacatures