;
Docent Duits


Het Saenredam zoekt wegens vertrek van een collega een Docent Duits (het betreft een volledige baan die ook door 2 personen in deeltijd kan worden vervuld).

Over de school
Het Saenredam is dé school voor mavo en havo in Zaandijk waar 667 leerlingen zich thuis voelen, met plezier naartoe gaan en hun diploma halen. Onze leerlingen zijn nieuwsgierig en maken graag het verschil. Wij geloven dat je samen verder komt. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

De samenleving verandert sneller dan het onderwijs. Het Saenredam biedt daarom programma’s die passen bij wat de leerlingen motiveert én die inspelen op de veranderende maatschappij. We leiden op, met oog voor de belangrijkste vaardigheden die onze tijd vraagt (de 21st century skills): samenwerken, creativiteit, ICT-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. 

Met ons onderwijsconcept ‘Samen vorm geven aan de toekomst, groei door keuze’ creëren we een nieuwe dynamiek tussen docenten en leerlingen, maar ook tussen de school, ouders en de maatschappij. We leiden kritische en mondige burgers op, die met voldoende kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen hun weg in die veranderende samenleving vinden. Het Saenredam is een school die verbinding zoekt en waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn, zowel leerlingen als medewerkers.

Functieomschrijving
Onze school is volop in beweging!  Wij zijn op zoek naar docenten die  deel uit willen maken van deze nieuwe dynamiek. Het Saenredam is een school die verbinding zoekt, waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. We zijn op zoek naar een collega die fulltime werkt of naar twee collega's die in deeltijd werken.
 
We bieden onze leerlingen onderwijs waarin jij als docent Duits een stevige basis legt in algemene kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn belangrijke maatschappelijke thema’s als het klimaat, discriminatie, het tegengaan van segregatie en klassenongelijkheid die ons bezighouden en ook een plek in ons onderwijs hebben. Wij gebruiken Deep Democracy als paraplu waaronder wij onze leerlingen klaar maken voor de maatschappij waarin zij actief in verbinding met zichzelf en anderen zijn.
 

Functie-eisen
Wat vragen wij van jou?
Naast een eerstegraads of tweedegraads lesbevoegdheid voor het vak Duits of daarvoor studerend, hopen wij dat je veel energie en enthousiasme hebt om samen met ons het onderwijs op Het Saenredam verder vorm te geven. 


 
 Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou:
  • Als je bij ons start krijg je goede begeleiding van je (vakgebieds)collega’s;
  • Ontwikkelmogelijkheden zowel op persoonlijk vlak  als wel  in je vakgebied; 
  • Werken in een leuke omgeving met een klein en betrokken team;
  • Gezellige teamactiviteiten  zoals vrijdagmiddagborrel, kookworkshops, pub quiz, kennismakingsontbijt etc.;
  • Bij ons kun je zijn, wie je bent!
Aanvullend: aantal werkdagen en salarisschaal (conform CAO VO) in overleg en afhankelijk van ervaring.
Op Het Saenredam werken we met een 2-jarige brugperiode mavo-havo. De vacature betreft lesuren in de onderbouw en in de bovenbouw. Duits wordt in 3 lesuren in klas 2 aangeboden, in 3 en 4 mavo en in 4 havo. Voor komend schooljaar komen er ook uren in 5 havo bij. Als collega van de havo bovenbouw krijg je de ruimte om het programma van 4 havo te evalueren en het programma voor 5 havo vorm te geven. 
 
In overleg wordt een mentoraat ingevuld. Duur aanstelling tot 31 juli 2024.

Solliciteren
Geïnteresseerd?

Als je geïnteresseerd bent in deze functie dan vragen wij je je sollicitatiebrief uiterlijk 31 maart te mailen naar Tineke Keuning (afdelingsleider), via t.keuning@saenredam.nl
 
Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze vacature dan kun je ook contact opnemen met Tineke Keuning.
De gesprekken vinden zo snel als mogelijk is plaats.
 
Voor achtergrondinformatie over onze school verwijzen we je naar onze website, https://www.saenredam.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures