;
Docent dans/drama


Compaen VMBO is met ingang van 01-08-2024 op zoek naar een Docent dans/drama.

Over de school
Compaen VMBO is een school met ruim 840 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat doen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen leren niet alleen uit een boek. Docenten zorgen voor activerende lessen waarbij steeds gezocht wordt naar vakoverstijgende raakvlakken. Leren door te doen, vaak buiten de school of met gastsprekers, zo zien we ons onderwijs het liefst. Dat vraagt dus een docent die van afwisseling houdt en 'de methode' los durft te laten.
 
Structuur biedt ruimte
Ruimte om keuzes te maken en de leerling autonomie te bieden vinden we heel belangrijk. Docenten geven vakken waar leerlingen voor kiezen. We bieden veel extra projecten die aansluiten bij de verschillen tussen leerlingen. De leerlingen krijgen ruimte, wij bieden structuur. Docenten hebben de mogelijkheid om expertise buiten hun vakgebied ook in te zetten voor de brede ontwikkeling van de leerlingen.
 
Docent als lerende professional
We zien een docent graag groeien, en faciliteren dat ook. Studiedagen zijn gericht op pedagogische en didactische vaardigheden. Daarnaast leren we veel van elkaar door een open cultuur. We zijn een opleidingsschool en zien in studenten een bron van vernieuwing die onze docenten scherp houdt.
 
Onze extra’s
Wij zijn een trotse Cultuurprofielschool. Dat merk je doordat we niet alleen veel kunstvakken bieden maar ook in de andere vakken zoeken naar de raakvlakken met kunstvormen. De docent gaat dus op zoek naar toepassing van zijn vak in kunst in de breedste zin.
Alle vakken besteden aandacht aan burgerschap, vaak projectmatig maar altijd duidelijk herkenbaar.
Als Topsport vriendelijke school zorgen we ervoor dat leerlingen hun talenten kunnen ontplooien. We bieden in overleg met bonden of verenigingen ruimte in de roosters om belangrijke trainingen of toernooien te kunnen volgen. Ook bij dansopleidingen, conservatorium etc. zoeken we naar de mogelijkheden.

We willen een 'gezonde school' zijn. Dat houdt in dat we extra aandacht besteden aan voeding, bewegen en een gezonde leefstijl.

Functieomschrijving
Compaen VMBO is dé cultuurprofielschool van de Zaanstreek en omgeving. Vanwege de groei van de school en het uitbouwen van het cultuurprofiel, zoeken we een gedreven collega in de sectie kunst en cultuur. Komend jaar zoeken we een collega die wil bijdragen aan het ontwikkelen lessen dans/drama/expressie in leerjaar 2, van het introduceren van een examenmodule Dans en/of drama voor leerjaar 3 en in overleg eventueel lessen CKV. Onze sectie kunst en cultuur werkt samen met verschillende externe partners. Denk hierbij aan het Zaantheater, FluXus en Art Zaanstad.

Schakel jij makkelijk tussen je collega's, leerlingen en externe partners? En wil je meebouwen aan ons cultuurprofiel? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie-eisen
Op Compaen VMBO werken we met leerlingen van 12-17 jaar, met verschillende talenten en achtergronden. Natuurlijk heb je affiniteit met jongeren, cultuur en onderwijs. Daarnaast ben je bij voorkeur al tweedegraads bevoegd voor een van de kunstvakken. 
 Arbeidsvoorwaarden
 ✔ Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
 ✔ Een ruime vakantieregeling, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 ✔ De inschaling is conform CAO-VO, passend bij de opleiding en werkervaring. 

OVO Zaanstad
Je wordt onderdeel van een uitgebreid netwerk. Compaen VMBO maakt deel uit van OVO Zaanstad, het schoolbestuur van zeven openbare middelbare scholen in Zaanstad. Binnen OVO Zaanstad heb je de mogelijkheid om je Individueel Keuzebudget (IKB) te benutten, zowel in tijd als in geld. Bovendien bieden we bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Solliciteren
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie? We nodigen je van harte uit om je sollicitatie (cv en motivatie) voor 21 juni 2024 op te sturen naar Menke Wuthrich, via m.wuthrich@compaenvmbo.nl

Gedurende de openstelling van de vacature worden gesprekken gepland met interessante kandidaten. Dat betekent dat de vacature eventueel eerder gesloten wordt, bij een positieve match. 
 ←Terug naar vacatures