;
Docent Biologie


Het Trias VMBO zoekt door vervanging wegens ziekte z.s.m. een Docent Biologie.

Over de school
Trias VMBO is een openbare VMBO-school in het noorden van de Zaanstreek en onderdeel van de Stichting OVO-Zaanstad.

Onze school telt 1.093 leerlingen en 149 personeelsleden en is daarmee een mooie grote school met goede faciliteiten. In onze school zijn alle leerlingen, ondanks verschillen in achtergrond, capaciteiten en karakter gelijk aan elkaar en is respect voor elkaar de belangrijkste waarde. Onder leiding van een afdelingsleider kom je op Trias in een docententeam van ca. 20 docenten. 

Hoofd, hart en handen
We werken met hoofd, hart en handen onderwijs waarbij theoretische kennis omgezet wordt in praktische opdrachten die aansluiten bij de belevingswereld van onze leerlingen. De omgeving speelt een rol bij de uitvoering van de opdrachten. Dit schooljaar werken al onze eerste, tweede en derde jaars leerlingen met een laptop in de klas waardoor zij de ICT basisvaardigheden leren toepassen als startpunt om tijdens hun schoolloopbaan digitaal geletterd te worden.  
Het doel van hoofd, hart en handen onderwijs is leerlingen in toenemende mate hun eigen leerproces te laten sturen. We onderzoeken met leerlingen en met ouders wat daarvoor nodig is. We ontwikkelen situaties waar leren kan optreden door middel van het hoofd, hart of handen. Denk aan een doe opdracht tijdens wis­kunde. 

Structuur biedt ruimte
We zoeken met en voor elke leerling een leerroute die past bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. Onze leerlingen bouwen in vier jaar een loopbaandossier op, dat aansluit bij hun individuele talenten en passies. Onze docenten ondersteunen de brede ontwikkeling van de leerlingen en stimuleren hen op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
 
Docent als lerende professional
Wat geldt voor leerlingen, geldt ook voor onze collega’s. Zij krijgen de ruimte om te leren, te onderzoeken en te experimenteren en dus ook om fouten te maken. Alle medewerkers wordt actief scholing aangeboden. Trias biedt de medewerkers voldoende ontwikkelmogelijkheden. Nieuwe collega’s worden op Trias gedurende een 3-jarig traject begeleid.Iedere docent is anders en heeft iets anders te bieden; dit wordt gezien, gewaardeerd en benut.
 
Onze extra’s
Havo-kansklas (i.s.m. Bertrand Russell College), Cambridge Engels, Vakmavo, Sterk Techniek Onderwijs, stapelen van basis naar kader.

Functieomschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij Trias. Als docent Biologie lever jij daaraan een bijdrage met heldere lessen voor de bovenbouw. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent. 

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. In goed Nederlands: jij slaagt erin om leerlingen zowel binnen als buiten het lokaal in beweging te krijgen. 

Zelf sta je überhaupt niet stil. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat. Jouw passie voor het vak draag je binnen en buiten de school met veel enthousiasme uit.

Je geeft les aan: Bovenbouw en Examenklassen (Basisberoepsgerichte - en Kaderberoepsgerichte leerweg).
 

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een 2e graads onderwijsbevoegdheid Biologie of studerend hiervoor. Zij-instromers zijn van harte welkom!
Je hebt ervaring of affiniteit met vmboleerlingen in de bovenbouw en met het lesgeven aan examenklassen. Je weet met gevarieerde lessen aan te sluiten bij leerlingen in deze klassen. 
 
Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie dat je leert met en voor elkaar. 
 
Verder verwachten wij:
 • Uitstekende sociale vaardigheden
 • Teamgeest
 • De wil om te innoveren
 • Empathisch vermogen
 • Sterk klassenmanagement
Arbeidsvoorwaarden
Wat kan je van ons verwachten?
We bieden je een aantrekkelijke functie met veel professionele ruimte en verantwoordelijkheid. De werksfeer bij Trias is prettig en collegiaal: we zijn transparant, waarderen elkaar en werken intensief samen.

Voorwaarden
 • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 0,7 - 0,8 fte (aantal werkdagen overleg).
 • De CAO voor het voortgezet onderwijs is van toepassing.
 • De functie is ingeschaald in schaal LB/LC, bij voldoende ervaring en inschatting dat een kandidaat LC-taken kan uitvoeren is LC-docent functie mogelijk.
 • Daarnaast bouw je vakantiegeld (8,33% ) én een eindejaarsuitkering (8%) op.
 • Er is sprake van vastgestelde vakanties, die nagenoeg gelijk lopen met de schoolvakanties van de leerlingen.
 • O.a. een fietsplan en een aantrekkelijk korting voor bedrijfsfitness is een van de arbeidsvoorwaarden.
Ruimere keuzemogelijkheden in IKB (Individueel keuze Budget)
In het voortgezet onderwijs hebben we recht op 90 IKB-uren (naar rato). In de CAO VO staat dat hiermee keuzes kunnen worden gemaakt die passen binnen de levensfase en de persoonlijke situatie van de werknemer en/of de werknemer kan deze uren gebruiken om de werkdruk te verminderen en de duurzame inzetbaarheid te vergroten. 
OVO Zaanstad biedt alle medewerkers, naast de CAO-mogelijkheden, extra keuzemogelijkheden voor de inzet IKB-uren van deze 90 uur (naar rato). Denk aan de mogelijkheid van vermindering van het aantal (les)taken, (sparen voor) verlof, extra professionalisering, uit laten betalen en/of voor extra pensioenaanspraken.

Wil je meer weten?
Meer informatie over Trias en ons onderwijs vind je op www.triasvmbo.nl.

Solliciteren
Belangstelling? Solliciteren!
Herken je je in bovenstaand profiel en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Stuur ons dan je bondige sollicitatiebrief en je cv. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 7 januari 2024 via info@triasvmbo.nl. De gesprekken vinden aansluitend plaats.
Voor meer informatie over de functie en het Trias kun je contact opnemen met Dhr. E. van Veldhuizen, e.vanveldhuizen@triasvmbo.nl
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

 ←Terug naar vacatures