;
Docent biologie


Zaanlands Lyceum zoekt in verband met zwangerschapsvervanging een docent biologie.

Over de school
In het hart van Zaandam bevindt zich de oudste school voor voortgezet onderwijs van de Zaanstreek: het Zaanlands Lyceum. Met buitengewoon veel maatwerk zetten wij ons in om de talenten van 1280 leerlingen te vinden en te ontwikkelen. Onze school heeft een open en tolerante cultuur en biedt onderwijs van hoogstaande kwaliteit.
 
Hoofd, hart en handen
Wij profileren ons als kennisschool, maar hebben tegelijkertijd veel aandacht voor de persoonsvorming van onze leerlingen. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van onze leerlingen tot kritische, zelfstandige en zelfverzekerde burgers die klaar zijn voor de toekomst.
 
Structuur biedt ruimte
Onze onderwijsorganisatie is dusdanig ingericht dat wij onze leerlingen veel maatwerk kunnen bieden. Leerlingen met cogntief talent worden uitgedaagd de grenzen van hun mogelijkheden op te zoeken. Dit betekent versnellen, verrijken, verdiepen of verbreden, waarbij de leerling in hoge mate eigenaar is van zijn eigen leerproces.
 
Docent als lerende professional
Wij bieden modern, uitdagend en kwalitatief goed onderwijs, waarin leerlingen én medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen. We stimuleren onze medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen, passend bij hun aanleg, competenties en ambities.
 
Onze extra’s
Het Zaanlands Lyceum heeft voor de vwo-afdeling het predicaat 'Excellente School' verkregen, met name vanwege het maatwerk dat wij bieden aan cognitief talent en wat dit betekent voor de rest van de school. Daarnaast zijn wij lid van de vereniging van Begaafdheidsprofielscholen (BPS), zijn wij een Bètapartner- en Olympiadeschool en bieden wij zeer veel extra-curriculaire mogelijkheden voor leerlingen en collega’s.

Neem eens een kijkje op onze website: www.zaanlands.nl

Functieomschrijving
In verband met een zwangerschapsvervanging zijn wij voor de periode van half februari 2023 t/m einde schooljaar op zoek naar een collega biologie. Het betreft een baan op drie of vier dagen.

Wat houdt de baan in

Het voorbereiden en verzorgen van lessen biologie in de onderbouw en bovenbouw van het Zaanlands Lyceum. Je bent een betrokken en enthousiaste docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan de ontwikkeling van onze leerlingen en de uitstekende resultaten van de school. Daarnaast beschik je over een open houding en voer je samen met je collega’s vernieuwing in het onderwijs door.

Functie-eisen
Wat vragen wij

• Een collega die vakinhoudelijk goed is en pedagogisch- didactisch uitermate bekwaam.
• Een collega die betrokkenheid toont bij de school en de leerlingen.
• Een collega die wil werken en ontwikkelen vanuit ruimte en vertrouwen.
• Eerstegraads lesbevoegdheid.Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij

Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving, waar leerlingen en medewerkers een persoonlijke ontwikkeling door kunnen maken die past bij hun aanleg, competenties en ambitie.
De functie wordt gewaardeerd conform de CAO VO. De salarisschaal wordt in nader overleg vastgesteld.
 

Solliciteren
Geïnteresseerd?

Als je geïnteresseerd bent in deze functie dan vragen wij je je sollicitatiebrief uiterlijk 16 december te mailen naar de managementassistent, Margrethe Koning, m.koning@zaanlands.nl.
Als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze vacature dan kun je contact opnemen met de rector, Michiel van Dijk, m.vandijk@zaanlands.nl.

Voor achtergrondinformatie over onze school verwijzen we je naar onze website, www.zaanlands.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures