Docent Biologie


Het Zuiderzee College zoekt ivm ziektevervanging een docent Biologie.

Over de school
Op het Zuiderzee College in Zaandam krijgen 622 leerlingen les in een modern en licht gebouw. We ontwikkelen talenten van onze leerlingen én onze medewerkers; onze leerlingen, medewerkers en ouders leren samen en we zijn verbonden met onze omgeving. Zo halen we het beste uit onszelf en elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Leerlingen ontwikkelen zich door denken, voelen én doen. Onze leerlingen leren daarom niet alleen ín de school, maar ook daarbuiten, met excursies, stages en bedrijfsbezoeken. Zo bereiden we onze leerlingen voor op de samenleving van vandaag en morgen.
 
Structuur biedt ruimte
We bieden onze leerlingen keuzes langs een duidelijke structuur. Daarbij kiezen ze de verbreding, verdieping of herhaling die bij hen past of volgen ze een vak op een hoger niveau. We geloven namelijk dat leerlingen gemotiveerd raken als ze zelf kunnen kiezen.
 
Docent als lerende professional
We bieden onze medewerkers de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces. We delen onze kennis met elkaar en helpen elkaar zo steeds een beetje verder. Studenten zien we als volwaardige collega’s: wij leren van hen en zij leren van ons.
 
Onze extra’s
Doedagen, tekenen als examenvak, gymvoorziening met klimmuur, gezonde schoolkantine, multiculturele leerlingpopulatie.

Functieomschrijving
We zijn op zoek naar een enthousiaste, professionele collega die gevarieerde lessen geeft die aansluiten bij de diverse doelgroepen op het Zuiderzee College. Een collega die goed in staat is om contact te maken met leerlingen en ouders van verschillende culturele en sociale achtergronden. Iemand die graag wil samen werken en wil leren van elkaar en met elkaar. Een docent die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft en die breed inzetbaar wil zijn voor de school. We zoeken iemand die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen en die graag wil samenwerken met de andere kunstvakcollega’s.

Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij het Zuiderzee College. Als docent biologie lever jij daaraan een bijdrage met heldere, actieve en inspirerende lessen voor de onderbouw van de basisberoepsgerichte en mavo. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent.

Jij weet het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij schoolactiviteiten. 
De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Zo denk je binnen de sectie mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken.
 
Wat ga jij doen?
 • Je gaat voor 0,3-0,5 fte aan de slag verdeeld over 2/3 dagen.
 • Je gaat lesgeven aan VMBO klassen.
 • Je vervult verschillende rollen als docent: je inspireert, motiveert de leerlingen en coacht door structuur te bieden.
 • Je staat stevig in je schoenen.
Je beschikt over goede pedagogische vaardigheden.
 

Functie-eisen
Wij zoeken een tweedegraads bevoegd voor docent biologie.
 
Verder vragen wij:
 • Goede sociale vaardigheden.
 • Ervaring met de doelgroep.
 
Wat bieden wij jou?
 • Je kunt rekenen op een uitdagende werkomgeving.
 • Je komt in een gezellig en behulpzaam team.
 • Salaris conform CAO-VO.
 
 Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij jou?
 • Je kunt rekenen op een uitdagende werkomgeving.
 • Je komt in een gezellig en behulpzaam team.
 • Salaris conform CAO-VO.


Solliciteren
Overige info:
Sluitingsdatum donderdag 3 december 2020, eerste gesprekken vinden plaats in week 49/50.
 
Ben jij degene die we zoeken voor deze functie?
Reageer dan zo snel mogelijk met motivatie en C.V. via: Lilian Rijkhoff-Klip (managementassistent), via l.klip@zuiderzee-college.nl. Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan: Jannie Bakker (directeur a.i.), via j.bakker@zuiderzee-college.nl of 062204211.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.←Terug naar vacatures