;
Coördinator Arbo & Veiligheid


OVO Zaanstad zoekt een Coördinator Arbo & Veiligheid.

Over de school
Ruimte voor leren - dit is waar OVO Zaanstad voor staat. Kansen creëren, bieden, zien en benutten. Met zeven scholen voor openbaar en algemeen toegankelijk voortgezet onderwijs maakt OVO Zaanstad hét verschil voor leerlingen in de Zaanstreek.
 
Wij bieden leerlingen goed een waardevol onderwijs op zeven heel uiteenlopende scholen van praktijkonderwijs tot gymnasium, van klein tot groot – wij hebben het allemaal in huis. Vanuit onze waarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting omarmen we verschillen in cultuur, talent, overtuiging en interesses. Iedereen is welkom. We besteden proactief aandacht aan die verschillen, zodat onze leerlingen leren hoe iedereen anders is en zij zelf kunnen zijn wie ze willen zijn.
 
Binnen onze veilige leeromgeving bieden we al onze leerlingen een kansrijk toekomstperspectief. We beogen de leerlingen voor te bereiden om als mondig en geëmancipeerd mens deel uit te maken van de samenleving. Alleen en samen met anderen verantwoordelijkheid te willen en durven nemen in hun leefgemeenschap en leefomgeving. Respectvol omgaan met anderen is daarbij vanzelfsprekend.
 
Met 6.000 leerlingen en 800 medewerkers zijn we een solide organisatie die meetelt. Door onze overzichtelijke omvang kennen we elkaar en weten we elkaar goed te vinden. De kwaliteit van ons onderwijs gaat hand in hand met de kwaliteit van onze medewerkers. Binnen OVO Zaanstad wordt gewerkt binnen een professionele cultuur. Onze medewerkers blijven zich continu ontwikkelen om het beste onderwijs te kunnen bieden. Er wordt ingezet op het talent van medewerkers en er wordt nadrukkelijk de ruimte geboden met elkaar samen te werken en samen te leren.
 
 

Functieomschrijving
Ben jij een ervaren professional op het gebied van arbo en veiligheid? En zoek je een uitdagende baan in een leuk team binnen een ambitieuze onderwijsorganisatie? OVO Zaanstad zoekt een enthousiaste coördinator Arbo & Veiligheid die het kwaliteits-, arbo- en veiligheidsdenken binnen onze organisatie naar een hoger niveau tilt.

Dit is je functie
De grote diversiteit aan schoolgebouwen binnen OVO Zaanstad zorgt voor een grote verscheidenheid aan wensen en vraagstukken op het gebied van arbozaken, omgevingsdienst-vereisten, brandveiligheid, milieuzaken en preventie. Aan jou de uitdaging om de voortdurend wijzigende wet- en regelgeving op de voet te volgen. Zo draag je bij aan een veilige omgeving voor medewerkers, leerlingen en ouders.
 
Als coördinator Arbo & Coördinator maak je deel uit van de afdeling Onderwijsfaciliteiten. De afdeling telt negen medewerkers die de zeven scholen faciliteren bij Facilitaire zaken, Inkoop, Huisvesting en IT. Samen met je collega’s breng je, waar nodig, de basis van fysieke, technische en organisatorische gebouwveiligheid op orde en til je kwaliteitsprocessen naar een hoger plan. 
 

Functie-eisen
Dit zijn je taken
 • Je faciliteert en ondersteunt de scholen, zodat het primaire proces en de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers zo goed mogelijk doorgang vinden.
 • Je borgt alle processen op gebied van kwaliteit, veiligheid en arbo en toetst deze op wet- en regelgeving (NEN 3140, HACCP, BHV).
 • Je bent verantwoordelijk voor de organisatiebrede doorontwikkeling van de RI&E en de PDCA-methodiek op veiligheidsdossiers.
 • Je bent verantwoordelijk voor projecten binnen je expertise en neemt deel aan projecten van naaste collega’s binnen Onderwijsfaciliteiten. Bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, inkoop, IT, verbouwingen en installaties. 
 • Jij zet jouw kennis van kwaliteit, veiligheid en arbo graag in om in gezamenlijkheid een werkbaar beleid vorm te geven.
 • Naast je interne collega’s werk je ook samen met instanties van de gemeente Zaanstad. 
 • Verder ben je een sparringpartner van de scholen. Je werkt dan ook niet alleen op het kantoor van OVO Zaanstad, maar bent ook regelmatig in de scholen te vinden.
Arbeidsvoorwaarden
Dit is je achtergrond
 • Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld hogere veiligheidskunde, facilitymanagement of arbeidshygiëne.
 • Je hebt een ruime kennis van gebouwveiligheid en arbowet- en regelgeving.
 • Je ben zo ervaren in projectmanagement dat je zowel de rol van projectleider als van teamlid op je kunt nemen.
 • Je beschikt over minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een vergelijkbare organisatie met een grote diversiteit aan panden.
 • Je legt makkelijk verbinding en weet – vanuit je ervaring – je communicatie af te stemmen op elke persoon op ieder niveau. Je acteert organisatiesensitief met gevoel voor verhoudingen.
 • Je houdt van aanpakken en bent gewend om in een team te werken.
Dit zijn onze arbeidsvoorwaarden en extra’s
We bieden je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd. Je salaris is conform schaal 10 CAO VO (€ 2.630 - € 4.366) bij een fulltime dienstverband. Bovendien krijg je een ruime vakantieregeling, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33%, pensioenopbouw, een tegemoetkoming in de reiskosten en een fietsplan- en fitnessregeling. Daarnaast krijg je jaarlijks een individueel keuzebudget van 50 uur bij een fulltime dienstverband, te besteden in tijd en/of geld. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Dit zijn je ontwikkelmogelijkheden
OVO Zaanstad hecht sterk aan jouw persoonlijke groei en biedt je dan ook tal van mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo kun je verschillende opleidingen volgen en certificeringen behalen. Wij brengen jou graag verder, zodat jij ons verder kunt brengen.

Solliciteren
Dit is je kans
Wil jij jouw arbo- en veiligheidskennis inzetten in een uitdagende functie met professionele ruimte en verantwoordelijkheid? Stuur ons uiterlijk 31 mei as je sollicitatiebrief: PenO-ovo@ovo-zaanstad.nl. De eerste gesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marjolijn Breure, teamleider Onderwijsfaciliteiten: 06 – 12 23 86 85.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel. Voldoe je niet aan bovenstaande functie-eisen, dan wordt jouw sollicitatie niet verder in behandeling genomen.←Terug naar vacatures