;

Digitale vmbo-technieklessen voor groep 7 en 8 tijdens Promotie-Event Techniek

Veel ondernemingen in de Zaanstreek staan te springen om goed opgeleide technici. Met het project Sterk Techniek Onderwijs willen het Trias VMBO, Compaen VMBO en VMBO Pascal Zuid niet alleen hun onderwijs beter laten aansluiten op de praktijk, ze willen ook kinderen op jongere leeftijd enthousiast maken voor techniek. Op dinsdag 16 maart, tijdens de Zaanse editie van het PET Event (promotie-event techniek), verzorgen zij digitale lessen voor groep 7 en 8 van de Zaanse basisscholen.

Vanuit Compaen VMBO is docent Jan Willem van der Duin betrokken bij de ontwikkeling van de digitale lessen voor basisschoolkinderen. “Techniek is dé basis van vele beroepen. Wat mooi dat we de leerlingen van het primair onderwijs via het PET Event laten kennismaken met de verschillende mogelijkheden in de techniek.”

Vanuit het Zaanse bedrijfsleven wordt het digitale lesinitiatief (online event i.v.m, corona) van de drie OVO Zaanstad-scholen van harte ondersteund. Wat Ron Kistemaker, directeur van Multicraft Uitzendbureau, betreft kunnen er nooit genoeg goed geschoolde technici zijn. “Om met de woorden van Kofi Annan te spreken: heb vertrouwen in de jongeren. Geef ze een kans en ze zullen je verrassen.”

Over Sterk Techniek Onderwijs
Met het programma Sterk Techniek Onderwijs wil de overheid het techniekonderwijs op het vmbo een boost geven. Sinds januari 2020 worden er onder de noemer Samen voor Sterk Techniek Onderwijs in de Zaanstreek activiteiten georganiseerd om het aanbod binnen het onderwijs te verbreden en de kwaliteit te verbeteren. De vmbo-scholen in de Zaanstreek werken samen met het basisonderwijs, het mbo en het regionale bedrijfsleven aan de realisatie van de plannen. Deelname aan het PET-Event is een van de activiteiten voor het basisonderwijs.
Meer informatie: www.ovo-zaanstad.nl/sterk-techniek-onderwijs/

Over het PET-event
Het promotie-evenement techniek (PET) brengt kinderen in groep 7 en 8 in contact met techniek in de breedste zin van het woord. Met een grote variatie aan leuke workshops is er voor elk kind wel iets te zien en doen wat boeit. Technisch aangelegd of niet.
Meer informatie: petevents.nl/iwe-event/pet-zaanstad/

Delen via social Media